torsdag 3. februar 2011

Slimpropp.

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and injoy.

En begivenhetsrik dag i den gravide verden.
Idag gikk slimproppen! Det er en klar indikasjon på at småttikken er på vei. Heddikken sendte meg en melding på jobb og jrg ringte opp med engang. håpet at hun hadde spart på slimproppen sånn at jeg kunne ta bilde og legge inn her. noe hun mente jeg absolutt ikke ville(": par google søk senere er jeg helt enig med Heddikken. Planen var å legge inn et bilde muligens. Hvis du vill vite åssen en slimpropp ser ut får du google mucous plug. til advarsel, det er absolutt ikke et vakkert syn. Men hvis du klarte deg fint igjennom "baby poo a visual guide" er dette nada problem(":
Noen fakta: 
• Livmorhalsen produserer slimproppen, som sperrer åpningen til livmoren gjennom hele svangerskapet. Beskyttelsen denne proppen gir er livsviktig, siden den fungerer som en ugjennomtrengelig barriere for bakterier og andre ulumskheter, gjennom hele svangerskapet. 
• Mot slutten av svangerskapet mister slimproppen mye av funksjonen sin, fordi den har økt sjanse for å løsne. Delvis på grunn av den økende antallet underlivsundersøkelser, og delvis på grunn at den naturlige modningen og åpningen av livmorhalsen. 
• Når slimproppen løsner kan fødselen være 1 dag til 3 uker unna. Ikke få panikk, og regn med at fødselen starter med en gang du ser en gelatinlignende klumpen. Det betyr enkelt og greit bare at livmorhalsen gjenomgår de normale forberedelsene til fødselen. 
• Klumpen av seigt, tykt slim løsner fra livmorhalsen når den begynner å åpne seg, og presses ned i skjeden. 
• Slimproppen ser som regel ut som en gelatinaktig klump. Den kan variere i utseende, fra gjennomsiktig, til rosa, og kan ha striper av blod. 
• Ikke alle kvinner opplever at slimproppen kommer ut som en gelatinaktig klump. Hos noen har den gått såpas mye istykker at det ikke oppleves som en "propp", men mer som økt utflod over tid. 
Slimpropp=Borte vekk.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar