fredag 25. februar 2011

Se & lytt

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
http://translate.google.com/# paste and copy.

Som dagene går lærer jeg virkelig lille Embla å kjenne,  for eksempel ansiktsuttrykk. Hva betyr de forskjellige ansiktutrykkene. Så langt har hun tre stykker, jepp hele tre stykker og jeg har lært å skille de og på denne måten lære bedre å forstå hva vårt lille barn forsøker formidle. Det ene uttrykket betyr "kan jeg få melk takk"(i mitt hode takker hun og spør pent til hver eneste forespørrsel hun har). Kan du se for deg åssen det uttrykket ser ut? Embla har da øynene godt igjen og en vidt åpen munn, samtidig som hun lager knøttesmå knyttenever av de små hendene sine og beina sparkes i så og si alle rettninger. Ser du det for deg? Hvis ikke kan du sjekke bildet under.

Det følger forøvrig lyd med dette utrykket

Det andre uttrykket betyr "takk for melk mamma". Embla har da åpne øyne og et blikk som formidler endelang ro og tilfredshet, samt en lukket munn og meget behagelige rolige bevegelser samtidig som knyttenevene er borte til fordel for avslappet utfoldet hånd til fingertuppene. Resultatet ser du under.

Her følger det kun stillhet

Det tredje ansiktsuttrykket innebærer en munn i spenn, åpen så å si nesten på sitt meste, øynene lukkes nesten helt og resten av kropper strekker seg så langt som den kan. Dette utrykket heter "takk for meg, drømmenes land neste stopp". Resultatet ser du under(":

Lyden av gjesp (innpust med mini lunger)

Som regel etter det siste bildet (ansiktsuttrykket) sovner hun for et par timer. Det aller beste hun vet er å ligge i fanget til sin kjære mamma. I fanget til fineste fine mor finner lille Embla virkelig roen og sover gjerne litt lenger en om hun skulle for eksempel sovet i kurven eller sengen sin. Hun treker beina godt oppover og ligger tett inntil, minner helt sikkert om den trygge "stillere" tiden inni hulen sin.

Mor & Barn.

Se & lytt = Embla formidler

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar