lørdag 19. mars 2011

The Great Sperm Race.

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and injoy.

Forresten et lite innlegg om en episode som jeg og helten Hedda så når vi bodde i Malmø. Episoden handler om selve unnfangelsen, eller ferden til unnfangelsen!
Vi satt som klistret foran skjermen når vi så denne episoden som National Geographic laget for discovery channel. Jeg har sett etter denne episoden mange ganger i etterkant, og idag klarte jeg å finne ut hva den episoden heter "The Great Sperm Race". Jeg anbefaler å finne denne episoden og se den. Den ligger i flere 10 minutters sekvenser på youtube, men jeg er sikker at den finnes i sin helthet ett eller annet sted på nettet. Under er en kort forklaring på hva episoden handler om.

The Great Sperm Race

En konkurranse med 250 millioner konkurrenter; bare én vinner (i vårt tilfelle lille Embla)... nådeløse hindringer, vanvittig høye dødstall. Innen 30 minutter etter utløsning, vil over 99 prosent av sædcellene være døde eller døende. Men for de som fortsatt lever vil det være en ond 14-timers kamp til slutten, med bare en mester!"Sizing up Sperm" brukes det virkelige personer til å representere 250 millioner sædceller deres maraton oppdrag for å være først til å nå ett egg!

Historien begynner i testikkelen - avbildet som en bygning som ville være 3000 meter, mer enn dobbelt så høyt som Empire State Building, hvis sperm ble menneske-størrelse. Det neste er en høyhastighets evakuering fra skyskraperen langs en ​​10-kilometer, ultra-rask vannsklie til den kvinnelige(du vet), der konstant kryssild av trusler begynner. For sperm, er landing i kvinnens vagina som når soldater stormet strendene D-Day, bare overfor kjemiske våpen i form av en dødelig syre angrep de hundrevis av millioner av inntrengere.
Finn denne episoden og se den, du kommer til å digge den. Selv syns jeg det er morsomt å tenke på at det var lille Embla som er "den ene vinneren" av 250 millioner som konkurenter. Nederst på siden er en link med bilder fra episoden og ytterligere forklaring på hva selve episoden handler om.

Bilde er fra episoden, helt episk!

http://www.impactlab.net/2010/03/13/the-great-sperm-race-the-story-of-human-conception-as-its-never-been-told-before/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar