fredag 14. januar 2011

Mekonium

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and injoy.

 Fredag, helgen står for døren med sine vaner langt borte fra hverdagen. Det alle beste med helgen er å våkne uten en uhøflig vekkerklokke som frarøver meg siste innspurt i drømmen min, heller bare våkne når kroppen er klar for å starte dagen. Rulle ut av sengen i morgenkåpe, sette på eggkokeren (1 egg til meg, 1 egg til heddikken) for å så skli ut av døren for å hente avisene (for tiden BT, Aftenposten, Klassekampen og hmmm glemmer en avis her) så opp og sette igang med dekking av "helgefrokostbordetsomruler"iettord"
Bordet består for det første meg og heddikken (med huleboer) så kokt egg, 1 til meg og 1 til heddikken, knekkebrød, rugbrød, ost ( hvit og brun), smør, leverpostei, kryddret kalkunskinke, sild (sennepp, tomat, grådd, hvitløk), blodgrape, cherrytomater, agurk, synneva eplejuice, te til heddikken og kaffe til meg(":
Dette er eneste måten å våkne opp på, dagen starter med et smil(": se under.

Heddikken i operaen i Oslo. 13nov




Så plusstlig smeller det, måneder er blitt til uker og snart er uker blitt til dager og dager til timer før småttikken stormer banen!! lurer på åssen helgefrokosten blir da? vil hun ha kokt egg? hvor gammel er hun før hun setter pris på et kokt egg og hvor gammel er hun når kokt egg er blitt et ikke tema og skikkelig harry.
kommer hun til å syns det er flaut å se daddycool i morgenkåpe med de røde ullsokkene mens han smatter på et kokt egg dekket i kryddersalt blandingen til hu bestemor. Neida selvsagt ikke, hun kommer til sette stor pris på det, late seg i sofan og bla igjennom alls slags aviser i flere timer med daddycool(":

Liten avsporing her, tenkte å kjøre litt fakta om hvor langt vi er kommet i graviditeten.
Småttikken veier nær 2,8 kilo og kan bli rundt 50 centimeter lang fra topp til (morsom tanke, at det kun mangler en drøy meter for å ta mor igjen i høyden(":)).  
Småttikkens hode er nå snart låst i bekkenhulen - omgitt og beskyttet av bekken. Denne posisjonen gir noen sårt tiltrengte centimetre for henne å vokse bena og baken. 
Mange babyer har nå en full leder hår, med stopper kanskje rundt 2,5 cm lange( bare skyte inn at jeg blei født med en liten rød afro). vi skal  ikke bli overrasket hvis håret er ikke det samme farge som vårt. Mørkhåret par blir noen ganger stusset når deres barn er født med lyse rødt eller blondt hår, og lyshåret par likeledes kan produsere barn med mørkt hår. Og , selvfølgelig, er det noen babyer ikke har noe hår i det hele tatt. Kan du tenke deg, barn født skallet!
Jeg har troen på at vår småttikk blir født med masse hår og det da blir rødlig. (noen som vedder imot?)

Sånn ca ser småttikken ut nå.

En litt mer, ja hva skal jeg si. det er ihvertfall fakta!
Akkurat nu, mens jeg taster holder småttikken på å sluke/svelge henne lanugo og utvendig belegg, sammen med andre sekreter, og lagre dem i tarmene.  
Disse vil bli småttikkens første avføring, en gråsort avfall kalles mekonium. (gråsort bæsj!!!! hva mer har jeg i vente?)åssen lukter den mon tro?)

Mens dette forgår i magen til heddikken er hun helten alltid like blid, til tross for bekkenløsning, hyppige turer på toalettet (dette begrunnet at småttikken presser på blæren) liten søvn begrunnet mye bevegelse og en man som er nesten umulig å få ut av sengen for tiden(": lettere i helgene, vel å merke)(":

Midt i alt har solen snudd og vi går lysere tider i vente, selv blir jeg umettelig påvirket av mørket som tar grovt for seg i alle faser av hverdagen. Da er det godt å vite at lysere tider er innen rekkevidde og mange nye ting å ta seg til. Bildet øverst av heddikken er tatt på operean i Oslo foran en lys instalasjon av Òlafur Elìasson. Bildet under er for å ære lysere tider, geniet bak, er selvsagt Òlafur Elìasson.

Òlafur Elìasson"The Weather Project"




P.s Mekonium =Gråsort bæsj, småttikkens første avføring. Fakta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar