tirsdag 12. april 2011

Utvikling.

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and injoy.

Tiden flyr og det er nå snart to måneder siden Embla kom til verden. Noe som kanskje ikke har gått dere som leser bloggen hus forbi. Disse to første månedene har vært helt supre, Embla viser seg frem fra sine beste sider og jeg føler virkelig at hun gjør det heller lettere en vanskelig for oss nybakte foreldre. En ting jeg har lagt merke til i det siste er at Embla er mer våken og roligere når hun er våken. Hun kan sitte i vippestolen sin eller i fanget mitt/mor og bare observere. Leste meg litt til på babycenter.com (forøvrig verdens beste side) og der sto det at dette er prime time for læring og at Embla sin hjerne vil vokse ca 5 cm i løpet av hennes første tre måneder! Det er jo helt enormt!


Disse rolige intervallene skal brukes til å bli bedre kjent med lille Embla. Det er anbefalt å- snakke med henne, synge for henne, beskrive bildene på veggene. Hun klarer helt sikkert ikke enda å legge til samtalen men hun lærer alikevel. Ting som tekstiler kan hun begynne å føle på og kjenne forskjell, lyder og bilder er alt læremuligheter, til og med badetid blir et laboratorium for å forstå livet. Rosa helikopter ut, Bach inn(":

Øynene er nå også i stand til å følge ting som er beveglese, tidligere forsvant de bare ut i løse luften men nå altså klarer lille Embla å holde fokus med begge øynene over lengre periode, dette har også klart tidligere med bare i kortere perioder.
Det er artig å tenke på å at når hun sittter og ser litt molefunken ut så sitter faktisk og bare absorberer det som skjer rudnt hun og det er veldig betryggende å kunne se at det er akkurat dt hun gjør. Mer lek (læring) skal inn det er ihvertfall helt sikkert. Helten Hedda er veldig flink til å snakke med hun og synge, syngingen bør jeg skjerpe meg litt, legge til noen låter i repotoaret, (holder ikke bare med Lars vaular sin rett opp & ned)

Artig å lese også at nu skal hun feste blikket og klare holde øyekontakt, forøvrig noe som geniet Embla har klart i evigheter(", Lille Embla holder også her sin egen kurve og det går så bra så bra. Viktigeste av alt er å kunne se at vår lille engel har det godt og trives i sin lille familie.
Øynene studerer og hendene kjenner tekstil.

Utvikling = Embla i nøttteskall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar