tirsdag 22. mai 2012

17 mai Embla

Hei & hjertelig velkommen.

For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and enjoy.


Hele 17 mai var virkelig en flott og verdig feiring av nasjonaldagen. Dagen startet rundt klokken halv seks for meg og Embla og vel en god halvtime tidligere for helten Hedda mor. Et fast ledd i feiringen av 17 mai for lille familien er den legendariske frokosten på bryggen hos Grete og Tore. Vel fremme på bryggen rundt klokken åtte om morgenen blei vi møtt av brede smil, varme klem og som hør og bør på 17 mai, fikk vi servert champagne. Lokalet på bryggen var feststemt og de fremmøte bunadene var mange og flotte. Årets deltagelse ved denne frokosten var rundt sytti stykker samlet for å få den aller beste starten på dagen. 
Embla var selvsagt pyntet til dagen i en nydelig kjole med bånd rundt livet.
Etter en god runde med kaldt bord buffet av beste sort og lesk til, taler, og vår egen trommeslager var stemmningen på topp når turen bar inn til byen til vår faste sted på Ole Bulls plass ved foten av statuen til Henrik Ibsen. Der så vi den imponerende 17 mai prosesjonen dure forbi oss i all sin glans. Jeg har en følelse av at prosesjonen blir lengre og større for hvert år som går. Som alltid er noen favoritter og min absolutte favoritt og Embla sin også er buekorpsene. De imponerer i rekkene sine og strutter av stolthet og for hvert år kåres det en vinner og i år blei det selvsagt hjemmebane som tok hem gullet når Nordnæs Bataillon imponerte alle med rekord mange i rekkene og taktfaste gutter som sørget for at gullet kom hem til Nordnes.
Lille Embla våknet etter en liten lur i vognen og ville være en del av begivenhetene og da er det ikke lett å holde seg når søledammene står på rekke og rad for piken i finstasen. 
Vel etter frokost, prosesjonen, buekorps og leske på Ricks huset tok vi turen til Wolfs der vi fortsatte festen med rømmegrøt, spekeskinke og noe godt attåt sammens med super tante Tonje & onkel John, Bestemor & papito, Oldemor og spesielt til dagen besøk fra Ìsland møtte Helga til prosessjonen og middag i Wolfs.
Bildet under er tatt hos besteforeldrene i Wolfs. Flere bilder kommer etter hvert.


Fineste fine lille Embla.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar