tirsdag 18. oktober 2011

Babymat.

Hei & hjertelig velkommen.
For english or any other language.
copy http://translate.google.com/# paste and injoy.

Nå som Embla er blitt en så stor jente og nå spiser mat i tillegg til å ammes var det på tide å lese seg opp litt på hva som er "lov" å spise og hva ikke. Her kan jeg helt ærlig innrømme at jeg stilte helt blankt, noen menninger hadde jeg da, men det var fortsatt mye jeg lurte på.
Hva tåler en baby mage?
Hva vil en liten Embla like?
Hva er sunt og godt?
Hva anbefales?
Det som overrasket meg at det var så mye mat som en skulle unngå, jeg skulle egentlig lese meg opp på mat som var anbefalt men det står ettertrykkelig mye mer om hva som er ikke lov å spise, deriblannt.
Honning for eksempel er ikke bra i det hele tatt! begrunnet sporer av Clostridium botulinum, som forårsaker botulisme. En voksen tarmkanal kan hindre veksten av disse sporer, men i en baby kan sporene kan vokse og produsere livstruende giftstoffer.
Noen som visste dette? 
Kumelk og soya melk: Begrunnet at babyen ikke kan fordøye protein i kumelk og soya melk før det første lev året har gått, samtidig som kumelk og soya melk ikke har alle de næringsstoffene en baby trenger det første året. Enormt viktig år der det skjer utrolig mye utvikling. Kumelk og soya melk inneholder mineraler i store mengder som kan skade nyrene.
 
Størrelse: En matbit større enn en ert kan sette seg fast i barnets hals. Grønnsaker som gulrøtter, selleri, og grønne bønner bør makuleres eller koktes og kuttes opp. Skjær frukt som druer, cherrytomater og melon baller inn i erte størrelse biter før servering. Altså sunn fornuft(":
Godteri: Også kjent som små, harde matvarer(":_: Som drops, nøtter og popcorn er potensielle farer. Frø kan bli sittende fast i et barns luftveier og forårsake en infeksjon. Sunn fornuft her også(":
Myk: Myk mat som marshmallows og gelé eller gummibjørner kan kile seg fast i barnets hals. Hvem skulle tro det, ingen gummibjørner heller!!!
 

Ellers er det mye sunn fornuft som råder, men liker at det er listet opp så å si alt. Forresten sto det ingenting om alkohol, chips eller chilli. Hmmm tenke tenke(",

Hva med en Chilligryte til middag da?

1 kommentar:

  1. Ojj hvað á það að þýða ekkert nammi fyrir þig(",) já það er samt alveg rósaleg hvað maður uppgötvar hvað er hættulegt fyrir þessi blessuð börn<3<3<3
    P.s knúsa Emblu frá lillu frænku best:)

    SvarSlett